Keep it simple

Batterijen
recycling

> HOME

· Inzamelen

Dagelijks worden door ons in heel Nederland consumenten- industriële automotive batterijen ingezameld. Wij kunnen ook uw batterijen inzamelen en daarbij de juiste verpakkingen adviseren en leveren.

Voor alle type batterijen, van alkaline- tot thionylchloride- en van lood- tot lithium-ion batterijen, kunnen wij u de beste oplossing bieden.

· Sorteren

In Lelystad worden consumenten batterijen en E-bike accu’s gesorteerd, een groot deel hiervan zijn Nederlandse batterijen van de Stichting Batterijen, die in Nederland worden ingezameld. Daarnaast worden er uit andere landen batterijen ontvangen en gesorteerd op chemische samenstelling.

Het sorteren van de batterijen maakt een optimale recycling mogelijk, hierdoor gaan er zo min mogelijk grondstoffen verloren.

· Recyclen

In Nederland zijn er op dit moment geen bedrijven waar de grondstoffen uit batterijen worden herwonnen. De batterijen die wij inzamelen en sorteren worden bij bedrijven in het buitenland gerecycled die gespecialiseerd zijn op het herwinnen van de grondstoffen.